Je bent hier:
  • Home /
  • Blog
    Je bent hier:
  • Home /
  • Blog /
  • Groeien met de riemen die je hebt
Groeien met de riemen die je hebt
Annelien Pol

Het is tegenwoordig een hele uitdaging om mensen te vinden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Maar liefst 41% van de digital agencies heeft moeite met het vinden van nieuw talent. Logisch, er staan zevenmaal zoveel marketingvacatures open als er kandidaten zijn. Iedereen is op zoek naar specialisten om de conversie-uitdagingen van deze tijd te trotseren. Maar hoe werf en behoud je goede medewerkers? De digitale industrie is een van de snelst groeiende van Nederland, maar zonder team van experts sta je dadelijk niet meer op de kaart. Lees daarom hoe je kunt groeien met de riemen die je hebt. 

 

HET WERVEN VAN GENERATIE Z

Voor huidige marketeers valt het niet mee om bij te blijven in het hoge tempo van nieuwe ontwikkelingen. Maar liefst 90% van de marketeers heeft het gevoel over onvoldoende vaardigheden te bezitten. Met name vakkennis van data-analyse, content, SEO en SEA zijn veelgevraagd en jonge gediplomeerde collega's zijn dan ook gewild. Als je deze nieuwe generatie jongeren wilt interesseren in je openstaande marketingfuncties, houd dan rekening met het volgende.  Deze kersverse marketeers, met een leeftijd tot 27 jaar, horen bij de nieuw Generatie Z. In tegenstelling tot Millennials, zijn ze in mindere mate geïnteresseerd in een inspirerend kantoor, flexibele arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden. Volgens uitzendbureau YoungCapital hechten jongeren weer ouderwets waarde aan de hoogte van het salaris. Ze hebben in de crisisjaren hun ouders financieel zien worstelen en gaan daarom voor zekerheid. Naast salaris is Generatie Z ook op zoek naar zingeving en mogelijkheden tot werken in het buitenland. Houd hier rekening mee bij het schrijven van je vacaturetekst. Benadruk het marktconform bruto-salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

Door het hoge tempo van nieuwe ontwikkelingen heeft 90% van de marketeers het gevoel over onvoldoende vaardigheden te bezitten.

 

 

HAAL HET BESTE UIT JE TEAM

Heb je momenteel geen vacature openstaan? Zorg dan wel dat je zichtbaar bent in de arbeidsmarkt. Als je in gesprek bent met interessante kandidaten, heb je mensen achter de hand voor andere tijden. Laat je huidige team ondertussen optimaal productief zijn. Dan kan je veel werk aan zonder uitbreiding. Maar hoe zorg je voor een hoge productiviteit? Een productief team creëer je onder andere door medewerkers inzicht te geven in eigen kpi's. Dan zijn ze meer betrokken bij hun rol in het gezamenlijk succes. Medewerkers die vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen, gaan er alles aan doen om een project tot een succes te maken. Het is daarom ook belangrijk dat jouw teamleden invloed hebben op beslissingen die nodig zijn. Een platte organisatiestructuur met goed overzicht vormt de basis van een productieve projectorganisatie. Simplicate ondersteunt een productief team met inzicht en controlemogelijkheden als: real time inzicht in bestede uren, in beschikbaar budget, gemaakte afspraken en een overzichtelijke projectplanning.

 

 marketing vacatures

 

ZORG VOOR RENDABELE KLANTGROEPEN 

Tot slot is het raadzaam om kritisch te kijken naar je klantgroepen. Daarmee bewaak je de beschikbare tijd van je medewerkers. Het is zonde als beschikbare arbeidskracht wegvloeit naar klantgroepen die geen positieve bijdrage leveren aan je bedrijfsresultaat. Onrendabele klantgroepen nemen bijvoorbeeld minimale diensten af, maar kosten je organisatie wel veel tijd en energie. Beoordeel daarom of activiteiten waarde toevoegen en geen verspilling zijn. Zo kun je met minder mensen meer doen. Hoe krijg je dit inzicht? Omdat Simplicate alle onderdelen van je bedrijfsvoering ondersteund, zijn onderlinge verbanden optimaal inzichtelijk. Door het berekenen van de gemiddelde klantwaarde zie je welke klantgroepen rendabel zijn en wat een nieuwe klant mag kosten. Maak slim gebruik van deze Simplicate-rapportages en sla je slag met de riemen die je hebt. 

Simplicate is speciaal ontwikkeld voor zakelijke dienstverleners en biedt optimale procesondersteuning voor creatieve bureaus. De integratie van CRM, HRM, Sales, Projectmanagement, Uren en Facturen helpt je bij het realiseren van winstgevende bedrijfsvoering. Onze klanten lopen in iedere groeifase tegen vragen aan over het inrichten van processen en bedrijfsvoering. Laat je inspireren door de ervaring en keuzes van drie verschillende bureaus. Hoe hebben zij uitdagingen in kansen omgezet? 

DOWNLOAD CASESTUDY

Drie Digitals klantverhalen— Cover shadow-1

Als eerste op de hoogte van de beste blogs