Je bent hier:
  • Home /
  • Blog
    Je bent hier:
  • Home /
  • Blog /
  • Het verhaal van OAMKB Sittard - OMdenken in Administratie
Het verhaal van OAMKB Sittard - OMdenken in Administratie
Jorike van Dijken

OAMKB en Simplicate vonden elkaar begin dit jaar. Als een van de weinige online administratiekantoren, deelde OAMKB de passie voor software, voor automatiseren, voor het vereenvoudigen van het ondernemersleven met Simplicate.

Een van de belangrijkste lessen in het besturen van bedrijven tegenwoordig: wees geloofwaardig. En dat betekent: practice what you preach. Als je klanten ervan wilt overtuigen dat het automatiseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen essentieel is voor een succesvolle en vooral leuke onderneming; dan neem je daar zelf het voortouw in. Dat vond OAMKB ook.

oamkb sittard

 

ONLINE ADMINISTRATIE

OAMKB biedt online, gestructureerde en geautomatiseerde administratie-diensten aan. De wereld van accountants is een vrij traditionele. Nieuwe ontwikkelingen en innovatie wordt niet per se door de hele branche omarmd. Dat maakt OAMKB een opvallende, maar vreemde eend in de bijt. Want zij pleiten voor gemak, voor vaste prijzen en een overzichtelijk dienstenpakket waarin de ondernemer steeds in de lead is. Nieuw en innovatief. Van Google Drive en Word naar online standaardisatie: een keer nadenken en daarna alleen nog maar doen.

OAMKB wilde dezelfde innovatie die ze predikten ook in hun eigen bedrijfsvoering implementeren. Terecht ook: want alleen dan kun je tegen concurrerende prijzen diensten bieden. Nooit een dubbel proces en werk wat maar één keer gedaan hoeft te worden ook daadwerkelijk maar één keer doen. Overzichtelijk en gestructureerd. Geen offertes meer in Word; offertes vanuit Simplicate. Want dat is steeds eenzelfde sjabloon openen, voorzien van adresgegevens, product of dienst en mailen maar. Drie klikjes, drie minuten werk. Drie minuten overhead, in plaats van dertig.

Hetzelfde gold voor het delen van essentiële bedrijfsgegevens. Google Drive blijft een fijn pakket; toegankelijk, eenvoudig in gebruik, goed deelbaar en in “the cloud”. Maar Google Drive betekent ook: opslaan, verschillende bestanden, verschillende versies, ontelbare mapjes. Dat kan overzichtelijker, dus OAMKB koos ook voor overzichtelijker. Een salesproces stroomlijnen in Simplicate bleek vele malen eenvoudiger en overzichtelijker. Altijd up to date over de laatste ontwikkelingen, prognoses en “sluitkansen”. En bovendien: het salesproces is vooraf gedefinieerd en inzichtelijk. Dat is dus één keer nadenken en daarna alleen nog maar doen.

oambk sittard over werken met simplicate

 

SYNERGIE

Bijkomend voordeel voor OAMKB: de koppelingsmogelijkheden met hun administratief pakket Yuki. Dat wat er in Simplicate wordt verstuurd aan offertes en facturen kan automatisch naar Yuki worden gestuurd alwaar het geadministreerd wordt. Niet meer nadenken, geen overbodige clicks en geen extra paar ogen. Dat scheelt tijd en is minder foutgevoelig. En daar houden ze van, bij OAMKB.

 

VERNIEUWEND MARKTMODEL

We noemden het al: OAMKB heeft een vernieuwend model in de administratiewereld. Er wordt niet meer uur-factuur gefactureerd, in plaats daarvan biedt OAMKB abonnementen met vaste maandtarieven voor vaste maandelijkse diensten. Nieuw betekent per definitie: zoeken, evalueren, verbeteren. Daarom is inzicht in cijfers en rapportages essentieel. Hoe weet je anders hoe je presteert? Dat is ook waarom OAMKB koos voor Simplicate: de mogelijkheid om uren te registreren per project en daar overzichtelijke rapportages van te kunnen maken. Zo is het in één oogopslag duidelijk hoe er wordt gepresteerd op kleinere onderdelen, maar ook in het grote geheel.

 

SAMENWERKING

OAMKB is overtuigd van de waarde van Simplicate. Niet alleen omdat ze het eenvoudig en intuïtief vinden werken en ook niet per se om de lage kosten per maand. Simplicate maakt hun de bedrijfsvoering vele malen eenvoudiger. Die tijd en energie kunnen ze nu steken in hun klanten en in de doorontwikkeling van hun innovatieve strategie.

En...OAMKB is zo overtuigd van de kracht van Simplicate dat ze het zelfs hun eigen klanten willen aanbieden als verlengstuk van hun dienstverlening. Mooier kan niet, toch?

Benieuwd naar de innovatieve ondernemers van OAMKB Sittard? Neem hier een kijkje op hun website >

 

NET ALS OAMKB EEN OVERZICHTELIJKE BEDRIJFSVOERING EN GESTROOMLIJNDE SALES?
PROBEER SIMPLICATE VRIJBLIJVEND 14 DAGEN UIT.

VRIJBLIJVEND PROBEREN

Als eerste op de hoogte van de beste blogs